Katte og det gode naboskab
Et godt husråd er at strø indholdet fra brugte teposer rundt om naboens bed. Citrus, pebermynte og eucalyptus dufte kan sædvanligvis også afskrække kattene, ligesom et afkog af rosmarin og timian, som du vander med rundt om bedet, har også ofte en afskrækkende effekt på katte.
De færreste katte kan lide vand. Så et sprøjt fra en vandforstøver eller en vandpistol, når katten er på gale veje, vil ofte løse problemet.
Det er flere gange påvist, at det antal fugle, der bliver taget af katte, er så lille, at det ikke har nogen indflydelse på fuglebestanden. Ligesom det især er syge, gamle fugle og fugleunger, der ikke har lært at flyve, katten er i stand til at tage.
Hvis naboen – eller du selv – gerne vil nyde fuglelivet i haven, så hæng fuglehuse, foderplatforme og lignende højt op – eventuelt over et sted med vand, som vil forhindre katten i at angribe nedefra.
Tag billede af katten, og slå det op på FB… Hvis det er en herreløs kat, er det nødvendigt at anmode kommunen om hjælp til indfangning af kattene. Kan kommunen ikke hjælpe, så ring til Kattens Værn og få råd og vejledning om den bedste løsning. 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite